I januar 2017 begynner prosessen med å slukke det analoge FM-nettet, til fordel for det digitale DAB-nettet. Dette betyr at over 2 millioner norske biler uten DAB-radio eller DAB-adapter bare vil kunne motta lokale sendinger på sine bilradioer. Hos Automester gjør vi overgangen både enkel og rimelig. Vi installerer anbefalte DAB adapterer til din bilradio.

Mange har for vane å lytte til radio mens de kjører bil. Derfor kan det skurre litt når man er nødt til å skaffe seg en radio som fanger opp digitale signaler for å kunne lytte til radioen. Heldigvis trenger man ikke kjøpe seg en ny og dyr DAB radio – man trenger bare kjøpe en rimeligere DAB adapter!


BEDRE MED
DAB ADAPTER ENN DAB RADIO

Hos Automester installerer vi DAB-adaptere som passer til din bil. På den måten er du sikret en radio som tar inn digitale kanaler, samtidig som du får inn det gamle FM-nettet hvis du kjører i utlandet.

Kom DAB radio i forkjøpet og kontakt en av våre verksteder i dag, så skal vi hjelpe deg med å installere DAB-adapter!

Les mer om DAB Radio og DAB adapter

”Alt du må vite om DAB”

”Ni myter om DAB”

”Alt du trenger å vite om radioovergangen”

Se slukkeplanen her

 

FAKTABOKS

  • DAB Radio, eller Digital Audio Broadcasting, er som navnet tilsier digital overføring av lydkringkasting.
  • Fordelene med DAB er mange, men hovedsakelig får man tilgang til flere kanaler og renere lyd enn tidligere.
  • Dette er fordi DAB fanger opp og aksepterer svakere signaler enn hva FM-nettet gjør, noe som gjør det spesielt egnet i Norges relativt eleverte landskap.
  • DAB-adapter, en adapter som kobles til din eksisterende FM radio.