Som bileier er oljeskift noe av det viktigste du må huske på. Hos AutoMester skifter vi både olje og filter på din bil.

Motorolje fungerer som smøring til bilens motor, og hindrer at de bevegelige delene ikke slites ut like fort. Oljen fungerer også som et beskyttende lag mot smuss og korrosjon.

Hvorfor skifte olje

Det er flere grunner til å skifte oljen jevnlig. En av de vanligste årsakene er at temperaturforandringer skaper kondens som blandes med oljen slik at den skilles, noe som ødelegger smøreeffekten. Også forbrenningsrester fra drivstoffet blandes i oljen, noe som sliter på motoren.

Hvor ofte skal oljen skiftes

Oljen bør skiftes ut hver 10 – 15 000 km, eller hvert år uavhengig av kjørelengde. Dette gjelder både nye og gamle biler, men er du usikker kan du sjekke motorprodusentens spesifikasjoner for skiftintervall.

Skift olje hos AutoMester

Hos AutoMester-verkstedene bytter vi filter og skifter olje på person- og varebiler. Finn din nærmeste AutoMester og bestill oljeskift her.

 

Ofte stilte spørsmål

Hvor ofte bør man skifte olje på bilen?

Det anbefales å skifte olje på bilen hver 10 000 kilometer eller en gang i året, avhengig av hva som kommer først. Det er imidlertid viktig å følge bilprodusentens anbefalinger for å sikre optimal ytelse og levetid på motoren.

Hvor viktig er det å skifte olje?

Skifte av olje er en viktig del av vedlikeholdet av bilen, da det bidrar til å smøre og beskytte motoren mot slitasje. Regelmessig oljeskift kan også forhindre at skadelige avleiringer bygger seg opp i motoren, noe som kan føre til kostbare reparasjoner i fremtiden.

Hva skjer om man ikke skifter olje på bil?

Hvis man ikke skifter olje på bilen, kan det føre til at motoren blir overopphetet og skadet. Oljen fungerer som smøremiddel og beskytter motoren mot friksjon og varme. Hvis oljen blir for gammel eller forurenset, vil den ikke lenger kunne utføre disse oppgavene på en effektiv måte.

Hvor ofte bør man skifte oljefilter?

Det anbefales å skifte oljefilteret hver gang man skifter olje på bilen. Dette sikrer at oljen som sirkulerer i motoren, er ren og fri for partikler som kan føre til skade på motoren.

Hva er symptomer på lite olje på bilen?

Symptomer på lite olje på bilen kan inkludere motorstøy, redusert ytelse, overoppheting av motoren, og varsellys som lyser på dashbordet. Det er viktig å sjekke oljenivået regelmessig og fylle på om nødvendig for å unngå skade på motoren.

relaterte artikler

SE FLERE SAKER