Det er ikke alltid like enkelt å vite når du må skifte dekk. Følger du ikke med kan det fort bli farlig og dyrt. Her er en kjapp oversikt over dekkskift datoer. Når og hvorfor du må skifte dekk i Norge.

Alt du trenger å vite om dekk og dekkskift på bil, inkludert viktige dekkskifte datoer og regler.

DEKKSKIFT: Vinterdekk

Det er ikke lov å kjøre med piggdekk fra første mandag etter 2. Påskedag, til og med 31. oktober. I Nordland, Troms og Finnmark gjelder reglene fra og med 1. mai til og med 15. oktober. Utenom dette må du som bileier skifte til vinterdekk etter forholdene. 

DEKKSKIFT: Slitasje

Dekk slites fort ut, og redusert spordybde på dekkene betyr dårligere veigrep og risiko for vannplaning. Derfor er minstekravet for mønsterdekk 3 mm om vinteren og 1.6 mm om sommeren. Sjekk derfor spordybden jevnlig og bytt dekk i god tid før du når minstekravet.  
 

DEKKSKIFT: Aldring

Gummi blir hardere jo eldre det blir. Det betyr at dekkene får et dårligere feste på veien. Derfor burde ikke dekkene være eldre enn fem år. Du kan selv sjekke hvor gamle de er. På rammen nærmest felgen står det fire sifre. De to første er uken de ble produsert, og de to siste er året. Dekkene kan holde lenger hvis de er lagret forsvarlig. Spør derfor om dokumentasjon ved kjøp av eldre dekk. 


Hos AutoMester skifter vi dekk til alle person- og varebiler.

Mange AutoMester-verksteder tilbyr også dekkhotell, sikker lagring og vedlikehold av dekkene. Finn din nærmeste AutoMester og bestill dekkskift her.

 Hvis du trenger hjelp eller har spesifikke spørsmål om dekkskift, kan du sende oss en melding eller ringe oss på  800 40 555

relaterte artikler

SE FLERE SAKER